Miluju jednoduché ale přesto efektní dobroty. Obrácený koláč je jedním z nich. Jelikož se blíží podzim, není nad to, vyzbrojit se podzimním receptem, který zahřeje po studené procházce :).
Povedlo se mi sehnat výborné hrušky, takže koláček je hruškový, avšak použijte jakéhokoliv ovoce, které zrovna doma máte, nebo to své nejoblíbenější :).
- 1h
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g |
20 g |
100 ml |
100 ml |
150 g |
150 g |
70 g |
70 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Postup ve videu
Makronutrienty
80%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 736 kJ | 617 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,6 g
2,79 g |
25,7 g
2,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,06 SVJ | 2,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,7 g
1,22 g |
3,94 g
1,02 g |
Bílkoviny | 2,79 g | 2,34 g |
Sůl | 0,211 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů