Obrácený dýňový koláč
Tento lowcarb dezert voní a chutná skvěle. Sezóna je tady.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Americké
- Dušení
- Evropská
- Halloween
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 100 g |
jablka | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 60 g |
máslo čerstvé | 50 g |
ořechy vlašské | 30 g |
badyán celý | 3 kusy |
vajíčka | 3 kusy |
máslo čerstvé | 30 g |
erythritol, sukrin | 60 g |
mouka kokosová | 50 g |
mandlová mouka | 60 g |
kypřící prášek do perníku | 0,3 g |
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme a s dýní nakrájíme na větší kostky. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme sladidlo a rozpustíme. Opatrně přidáme jablka s dýní, ořechy a badyán. Mícháme dokud se vše nespojí a nepustí šťávu. Takto připravenou směs dáme do menši formy.
-
Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a máslem a přidáme sypké ingredience. Těstem pokryjeme jablka s dýní ve formě. Pečeme na 180 ° C cca 20 minut.
-
Po vychlazení koláč vyklopíme. Vybereme badyán, který zde zanechá příjemnou orientální vůni.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů