Obrácený dýňový koláč

Leny jede low carb

Tento lowcarb dezert voní a chutná skvěle. Sezóna je tady.

Obrácený dýňový koláč

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýně 100 g
jablka 2 kusy
erythritol, sukrin 60 g
máslo čerstvé 50 g
ořechy vlašské 30 g
badyán celý 3 kusy
vajíčka 3 kusy
máslo čerstvé 30 g
erythritol, sukrin 60 g
mouka kokosová 50 g
mandlová mouka 60 g
kypřící prášek do perníku 0,3 g

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a s dýní nakrájíme na větší kostky. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme sladidlo a rozpustíme. Opatrně přidáme jablka s dýní, ořechy a badyán. Mícháme dokud se vše nespojí a nepustí šťávu. Takto připravenou směs dáme do menši formy.

  2. Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a máslem a přidáme sypké ingredience. Těstem pokryjeme jablka s dýní ve formě. Pečeme na 180 ° C cca 20 minut.

  3. Po vychlazení koláč vyklopíme. Vybereme badyán, který zde zanechá příjemnou orientální vůni.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů