
Příloha ve stylu "šetříme jídlem", zbytek mrkve a prostředky listů (žebra) květáku na másle se smetanou.
Děkujeme Věře Kolenaté za skvělý recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Měla jsem cca 200g vepřové kýty nakrájené na pět kousků, naklepané a osolené.
2 lžíce mandlové mouky + 2 lžíce lahůdkoveho droždí. To jsem smíchala a v tom maso obalila, suchou směs jsem ještě na maso trochu přimáčkla.
(Stačila by i jen mandlová mouka, já mám ráda LSD, tak jsem použila mix obojího.)
Obalené řízky pak těsně před vložením na pánev do rozehřátého másla s olejem jsem protáhla rozšlehaným vejcem a usmažila.
Makronutrienty
3%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 520 kJ | 2 733 kJ |
Kalorická hodnota | 363 kcal | 653 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,44 g
0,841 g |
2,59 g
1,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,144 SVJ | 0,259 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,5 g
8,61 g |
58,5 g
15,5 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 29,3 g |
Sůl | 1,87 g | 3,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů