Obložený talíř - jako jakýkoliv chod
Snídaňový obložený talíř nutriční terapeutky Adély Kábelové mi udělal chutě. A protože jsem si zrovna přišla, že si luxusnější jídlo zrovna zasloužím a právě jsem online naklikávala nákup, přihodila jsem do košíku i olivy a sušenou šunku. Obložený talíř se hodí jako večeře, studený oběd (třeba do krabičky s sebou), snídaně a nebo v menším množství i klidně i jako svačina. Velikost porce pro jakýkoliv chod si uzpůsobte svým aktuálním potřebám, moje tělo si dnes řeklo o pořádný nášup bílkovin - čili co je v receptu psané jako dvě porce, snědla jsem celé já.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka | 30 g |
sýr čedar, cheddar | 30 g |
šunka kuřecí | 80 g |
olivy zelené | 20 g |
ředkvičky | 3 kusy |
mrkev | 0,5 kusu |
rukola | 1 hrst |
sůl | 0,25 lžičky |
mandarinka | 130 g |
Postup přípravy
-
Vejce uvařte na hniličku (bílek je tuhý a žloutek polotekutý až želatinovitý) a poté je vychlaďte. Oloupejte skořápky, vajíčka rozdělte na poloviny a osolte.
-
Zeleninu očistěte, olivy nechejte okapat a pak vše naskládejte na talíř. Toť vše, můžete se do toho hned pustit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů