Obláčková kaše z vloček a bílků
Proč obláčková? Díky našlehaným bílkům má kaše nejen více bílkovin, ale také konzistenci, lehoučkou jako obláček....
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 80 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 hrnek |
voda | 1 hrnek |
sůl | 1 špetka |
vaječný bílek | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše a krátce provaříme. Zdobíme ovocem, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, zkrátka jak to máte rádi. Navrch si ale můžete nalít také přeliv ze zbylých žloutků, jako jsme to udělali v tomto receptu.
-
Pokud chcete ještě o kousek více bílkovin, můžete část vloček nahradit quinoou, případně si udělat kaši přímo z quinoi. Navrch si můžete přidat také jogurt, na kousky nakrájenou mozzarellu s ovocem nebo cottage.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů