Obláčková kaše z vloček a bílků

Jídelní plán

Proč obláčková? Díky našlehaným bílkům má kaše nejen více bílkovin, ale také konzistenci, lehoučkou jako obláček....

Obláčková kaše z vloček a bílků

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 80 g
mléko polotučné 1,5% tuku 1 hrnek
voda 1 hrnek
sůl 1 špetka
vaječný bílek 2 kusy

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše a krátce provaříme. Zdobíme ovocem, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, zkrátka jak to máte rádi. Navrch si ale můžete nalít také přeliv ze zbylých žloutků, jako jsme to udělali v tomto receptu.

  2. Pokud chcete ještě o kousek více bílkovin, můžete část vloček nahradit quinoou, případně si udělat kaši přímo z quinoi. Navrch si můžete přidat také jogurt, na kousky nakrájenou mozzarellu s ovocem nebo cottage.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů