Obláčková kaše z vloček a bílků

Jídelní plán

Obláčková kaše z vloček a bílků

Proč obláčková? Díky našlehaným bílkům má kaše nejen více bílkovin, ale také konzistenci, lehoučkou jako obláček....

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše a krátce provaříme.

    Zdobíme ovocem, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, zkrátka jak to máte rádi. Navrch si ale můžete nalít také přeliv ze zbylých žloutků, jako jsme to udělali v tomto receptu.

    Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem

  2. Pokud chcete ještě o kousek více bílkovin, můžete část vloček nahradit quinoou, případně si udělat kaši přímo z quinoi. Navrch si můžete přidat také jogurt, na kousky nakrájenou mozzarellu s ovocem nebo cottage.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte