OBĚD DO SKLENICE - nízkosacharidový

Oli

V létě je někdy problém, co na cestu, výlet, k vodě...tento způsob LC jídla se mi už mnohokrát osvědčil. Použijeme to, co máme a chceme jíst, variací je mnoho. Základ je bílkovina (vejce, pečené maso, tuňák, sýr) a zelenina.

OBĚD DO SKLENICE - nízkosacharidový

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mozzarella, měkký sýr 1 kus
krůtí maso pečené 50 g
rajčata 2 kusy
okurka 0,5 kusu
ředkvičky 4 kusy
avokádo 0,5 kusu
ledový salát 0,25 kusu
slunečnicová semínka 1 hrst
olivový olej 1 lžička
hořčice plnotučná 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
voda 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Prošleháme si suroviny na zálivku. Nakrájíme si zeleninu a ostatní suroviny. Chceme- li s vajíčkem (a to je taky osvědčená kombinace), uvaříme si je natvrdo.

  2. A jdeme skládat do sklenice (velká od medu): dospod to mokré, postupujeme nahoru střídavě ostatní suroviny, končíme zeleným salátem. Já tentokrát: avokádo, rajčata, sýr, řekvičky, okurka, pečené maso, ledový salát. Skvělé je i s tuňákem v olivovém oleji, vajíčkem...

  3. Lehce zmáčkmeme tak, aby sklenice byla plná až po okraj. Zalijeme zálivkou a uzavřeme. Pokud budeme jíst až za delší dobu (cesta k moři apod...), dáme zálivku nejdříve. Před konzumací obrátíme párkrát sklenici, aby se zálivka rovnoměrně dostala mezi kostičky surovin.

  4. K vodě se mi velmi osvědčilo, manžel k tomu má dvě housky a jsme najedení královsky. Krásné léto přeji:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů