Další varianta nízkosacharidového oběda na cesty, k vodě...
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
5 kusů |
5 kusů |
Zálivka | |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvaříme si vajíčko, připravíme zálivku.
Pak už jen vrstvíme do sklenice rajče, vajíčko, okurku, lososa, salát.
-
Lehce zmáčkneme, zalijeme zálivkou a zašroubujeme víčko.
Dáme do chladu a před konzumací párkrát otočíme víčkem dolů, aby se nám zálivka dostala všude.
-
Opravdu se nám to osvědčilo už mnohokrát, hlavně ve vedrech k vodě...
Makronutrienty
21%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 297 kJ | 1 187 kJ |
Kalorická hodnota | 71 kcal | 284 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,75 g
1,12 g |
11 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,275 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,7 g
0,867 g |
14,8 g
3,46 g |
Bílkoviny | 6,87 g | 27,4 g |
Sůl | 0,464 g | 1,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů