Aneb když je květák za 10,-...skvělý nízkosacharidový bezmasý oběd je na světě:)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Květák povařit do poloměkka, nechat vystydnout.
-
Obalit: první vrstva vajíčko, druhá vrstva mleté mandle + parmazán (půl napůl). Osmažit na ghí.
Makronutrienty
21%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 657 kJ | 1 751 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,09 g
1,6 g |
13,6 g
4,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,509 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,7 g
7,18 g |
36,6 g
19,1 g |
Bílkoviny | 4,87 g | 13 g |
Sůl | 0,702 g | 1,87 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů