
Rychlá nízkosacharidová příloha, já je zítra budu mít s krůtí roládou a zelím :)
Recept od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nastrouháme mozzarellu, dáme do MV na 1 minutu rozpustit se solí. Vodu slijeme, přimícháme žloutek a mouku, umícháme těsto.
Mokrou rukou vytvarujeme asi 11 kuliček, ty splácneme vidličkou do tvaru noků. Pokud by bylo těstíčko řídké, můžete přidat ještě trošku mouky.
-
Vaříme po vyplavání ještě 2-3 minuty. Pozor, voda se nesmí vařit, noky by se rozpadly.
Vyndáme a můžeme orestovat na ghí (není nutno).
Makronutrienty
7%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 285 kJ | 1 786 kJ |
Kalorická hodnota | 307 kcal | 427 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
1,12 g |
4,71 g
1,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 0,471 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,7 g
11 g |
30,2 g
15,3 g |
Bílkoviny | 22,2 g | 30,9 g |
Sůl | 1,43 g | 1,99 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů