Příloh low carb stravě nikdy není dostatek.
Tak přidávám jednu další z mozzarelly a mascarpone.
- 2h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Noky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce a obě mozzarelly rozsekáme v sekáčku na řídké těstíčko. Přidáme mascarpone a ostatní suroviny a tak vytvoříme hutnější kompaktní těsto.
-
Z těsta vyválíme válečky o průměru 4 cm a zabalíme je do potravinářské folie. Dáme do lednice na 2 hodiny utuhnout.
-
Potom folii odstraníme a válečky nakrájíme na dílky cca 1 cm široké, které na plocho přimáčkneme vidličkou a tímto vytvoříme na každém noku vroubkovanou strukturu.
-
Noky skládáme na plech vymaštený olejem vroubky nahoru.
Pečeme nejlépe v horkovzdušné troubě na 160 °C přibližně 10 minut. V obyčejné troubě v polovině pečení noky podlejeme 1 dl vody.
Foto recept je zde: https://lenyinspirace.cz/noky-z-mozzarelly/
Makronutrienty
9%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 313 kJ | 2 285 kJ |
Kalorická hodnota | 314 kcal | 546 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,78 g
1,73 g |
6,57 g
3,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,378 SVJ | 0,657 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,3 g
14,6 g |
44,1 g
25,5 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 25,6 g |
Sůl | 1,17 g | 2,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů