Low carb noky z parmazánového těsta.
- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
4 kusy |
4 kusy |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše, kromě gumy, jsem promixovala tyčákem a dala na 2h do ledničky.
-
Těsto je takové lepivé, takže aniž bych čekala, až se dopeče ten první kousek, tak jsem tam přidala gumu, jestli to něčemu pomůže. Podle mě jsem ji tam dala ale zbytečně, chutnalo a bylo to stejné i bez ní.
Udělala jsem si tedy tvary na pečící papír a dala péct na 200°C cca 5 minut. Hlídejte, ať vám úplně neztvrdnou.
-
Očekávám dotaz, jestli nechutnají po vejcích.
Myslela jsem, že právě tato chuť sýru by to mohla přebít. Vejce tam cítím, ale ne nějak extrémně moc.
Makronutrienty
13%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 033 kJ | 1 767 kJ |
Kalorická hodnota | 247 kcal | 422 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,79 g
0,27 g |
8,2 g
0,462 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,479 SVJ | 0,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
7,83 g |
31,4 g
13,4 g |
Bílkoviny | 13,8 g | 23,6 g |
Sůl | 1,04 g | 1,78 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů