Snadná a rychlá alternativa oblíbené sladké tečky s nízkým obsahem sacharidů. :-)
- 40m
- 35 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
200 ml |
200 ml |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Olej na smažení |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme mokré a umícháme hladké těsto.
-
Jablko oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a přidáme spolu s rozinkami do těsta.
Rozinky je možné předem namočit do rumu nebo horké vody.
-
V menším kastrůlku rozpálíme olej (vyšší sloupec). Lžící tvoříme "nočky" a smažíme do zlatova.
-
POZNÁMKA: Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na muffiny. Pokud se fritule při smažení rozpadají, pomůže přidat vejce. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme přidat trochu kokosové mouky.
Makronutrienty
46%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 858 kJ | 206 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 49,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17 g
4,12 g |
4,07 g
0,987 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,7 SVJ | 0,407 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
2,66 g |
2,75 g
0,637 g |
Bílkoviny | 8,5 g | 2,04 g |
Sůl | 0,997 g | 0,239 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů