
Mazanec je výborná velikonoční pochoutka, a proto není nutné se jí vzdávat, i když dodržujete nízkosacharidovou stravu. Stačí vyměnit klasickou mouku za níže uvedené, postupovat dle návodu naší čtenářky a je hotovo.
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
125 g |
125 g |
170 g |
170 g |
70 g |
70 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,75 lžičky |
0,75 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Nejdříve smícháte všechny sypké ingredience a poté přimícháte tekuté. Pořádně smícháte do hladkého těsta a necháte v lednici odpočinout alespoň hodinu.
-
Dáte na plech a vytvarujete požadovaný tvar mazance, potřete vejcem a posypete mandlemi. Pečete na 170 stupňů cca 50 minut.
-
Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)
Více receptů na instagramu: anetschneiderova
Makronutrienty
21%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 495 kJ | 1 264 kJ |
Kalorická hodnota | 357 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
2,85 g |
9,4 g
2,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 0,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,1 g
11,5 g |
25,5 g
9,72 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 10,2 g |
Sůl | 0,598 g | 0,505 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů