Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis

Oli

Moc dobrý low carb (nízkosacharidový) moučník, vhodný i pro keto stravování...

Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
kokosové mléko 240 ml
mouka mandlová z mandlových jader 100 g
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 2 lžičky
xylitol, cukr březový 5 lžic
borůvky 300 g
sladidlo (steviol-glykosidy) 10 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C. Všechny ingredience kromě ghí a ovoce dejte do mixéru: vejce, kokosové mléko, sladidlo, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Umixujeme dohladka. Jen na pár vteřin.

  2. Nádobu na koláč vymažte s ghí a vlijte do ní směs. Přidejte ovoce: jahody a borůvky. Přendejte do trouby a pečte 35-40 minut. Koláč je připraven, když je povrch zlatohnědý. Můžete také vyzkoušet píchnutím párátka do středu koláče.

  3. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 5 minut. Poprašte sladidlem, nakrájejte na dílky a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů