Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis
Moc dobrý low carb (nízkosacharidový) moučník, vhodný i pro keto stravování...
- 1h
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
kokosové mléko | 240 ml |
mouka mandlová z mandlových jader | 100 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
xylitol, cukr březový | 5 lžic |
borůvky | 300 g |
sladidlo (steviol-glykosidy) | 10 g |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 175 ° C. Všechny ingredience kromě ghí a ovoce dejte do mixéru: vejce, kokosové mléko, sladidlo, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Umixujeme dohladka. Jen na pár vteřin.
-
Nádobu na koláč vymažte s ghí a vlijte do ní směs. Přidejte ovoce: jahody a borůvky. Přendejte do trouby a pečte 35-40 minut. Koláč je připraven, když je povrch zlatohnědý. Můžete také vyzkoušet píchnutím párátka do středu koláče.
-
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 5 minut. Poprašte sladidlem, nakrájejte na dílky a podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů