Moc dobrý low carb (nízkosacharidový) moučník, vhodný i pro keto stravování...
- 1h
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
240 ml |
240 ml |
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
5 lžic |
5 lžic |
Na posypání | |
300 g |
300 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 175 ° C. Všechny ingredience kromě ghí a ovoce dejte do mixéru: vejce, kokosové mléko, sladidlo, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Umixujeme dohladka. Jen na pár vteřin.
-
Nádobu na koláč vymažte s ghí a vlijte do ní směs. Přidejte ovoce: jahody a borůvky. Přendejte do trouby a pečte 35-40 minut.
Koláč je připraven, když je povrch zlatohnědý. Můžete také vyzkoušet píchnutím párátka do středu koláče.
-
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 5 minut. Poprašte sladidlem, nakrájejte na dílky a podávejte.
Makronutrienty
43%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 827 kJ | 987 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 236 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
1,29 g |
18,7 g
1,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15 g
7,19 g |
17,9 g
8,59 g |
Bílkoviny | 5,83 g | 6,96 g |
Sůl | 0,372 g | 0,445 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů