Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis

Moc dobrý low carb (nízkosacharidový) moučník, vhodný i pro keto stravování...

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C. Všechny ingredience kromě ghí a ovoce dejte do mixéru: vejce, kokosové mléko, sladidlo, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Umixujeme dohladka. Jen na pár vteřin.

  2. Nádobu na koláč vymažte s ghí a vlijte do ní směs. Přidejte ovoce: jahody a borůvky. Přendejte do trouby a pečte 35-40 minut.

    Koláč je připraven, když je povrch zlatohnědý. Můžete také vyzkoušet píchnutím párátka do středu koláče.

  3. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 5 minut. Poprašte sladidlem, nakrájejte na dílky a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte