Nízkosacharidový chléb s olivami a semínky

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Nízkosacharidový chléb s olivami a semínky

Tento recept vyhoví především těm, kteří dodržují low carb stravování, ale přeci jen jim chybí kousíček pečiva. Olivy zde jsou taková "třešnička na dortu", neboli oliva na chlebu. :-)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na chléb vystříkáme olejem ve spreji.

  2. V míse na hnětení smícháme mouku, psyllium, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience promícháme.

  3. Všechny zbylé suroviny kromě vody přidejte k suchým ingrediencím. Přilijte bílky, jablečný ocet a uvařenou vodu. Vše důkladně propracujeme hnětací metlou v robotu.

  4. Vložíme do formy a pečeme na 50 minut.

    Hotový chléb vyndáme z trouby a položíme na rošt, aby vychladl.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte