Nízkosacharidové tacos s mletým masem

Adéla Kábelová

Mexické tacos je jídlo, které se dá připravit na řadu různých způsobů. Klasicky se jedná o malou tortillu, která se většinou plní mletým masem, ale existují i různé vegetariánské varianty třeba s fazolemi. V nízkosacharidové stravě můžeme klasickou pšeničnou nebo kukuřičnou torillu nahradit listy salátu.

Nízkosacharidové tacos s mletým masem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
krůtí maso mleté 175 g
cibule červená 0,5 kusu
červená paprika 0,25 kusu
zelená paprika 0,25 kusu
žlutá paprika 0,25 kusu
rajčata cherry 5 kusů
avokádo 0,25 kusu
olivový olej panenský 1 lžička
salát little gem 0,5 kusu
mozzarella 0,5 kusu
limetka 0,5 kusu
římský kmín mletý, cumin 0,5 lžičky
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
chilli mleté - kajenský pepř 0,25 lžičky
česnek sušený / granulovaný 0,25 lžičky
sůl 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Na masovou směs si na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm chvíli restujeme nejprve nadrobno nakrájenou červenou cibulku a následně také mleté maso. Větší kusy masa se snažíme vařečkou rozdělit na menší. Maso okořeníme speciálním kořením na tacos, případně uzpůsobíme podle toho, co nám chutná. Já jsem použila takovou alternativou tacos koření podle toho, co jsem našla doma - oregano, paprika, kajenský pepř, římský kmín, sušený česnek, sůl a pepř. K orestovanému masu přidáme na kostičky nakrájené papriky a chvíli restujeme, případně dusíme doměkka. Směs by neměla obsahovat příliš vody/šťávy. Na salátové tortilly jsem pooužila salát little gem, lépe fungují ty větší vnější listy. Ty jsem omyla a osušila. Hotovou masovou směs jsem pak navrstvila na salátové tortilly a dozdobila kousky čerstvých rajčat, plátky avokáda, červenou cibulkou, čerstvým korindrem a nastrouhaným sýrem queso manchego (použít lze i cheddar nebo mozzarella). Tacos můžeme nakonec zakápnout šťávou z limety nebo i nějakou pálivou omáčkou, která odpovídá pravidlům nízkosacharidového stravování.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů