
Velmi chutné low carb pečivo.
Vycházela jsem z receptu Mirky Litvanové na webu Jídelní plán, který jsem si poněkud předělala. Jak ingredience, tak postup.
- 1h:30m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
90 g |
90 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a trochu soli vyšleháme tuhý sníh.
Tvaroh se žloutky, solí a olivovým olejem prošleháme.
Přidáme smíchané suché ingredience a promícháme.
Poté přimícháme opatrně sníh z bílků.
Necháme asi tak půl hodiny odstát.
Poté mokrýma rukama vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme asi hodinu na 160 stupňů.
Makronutrienty
14%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 050 kJ | 995 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,4 g
1,95 g |
5,11 g
1,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,54 SVJ | 0,511 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
3,33 g |
17,5 g
3,16 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 13,2 g |
Sůl | 1,19 g | 1,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů