Nízkosacharidové bulky

Laduš

Velmi chutné low carb pečivo. Vycházela jsem z receptu Mirky Litvanové na webu Jídelní plán, který jsem si poněkud předělala. Jak ingredience, tak postup.

Nízkosacharidové bulky

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký polotučný 250 g
vajíčka 4 kusy
sůl himálajská jemná 1 lžička
olivový olej panenský 2 lžíce
mouka lněná 90 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
psylium 4 lžíce
slunečnicová semínka 2 lžíce
len, lněné semínko 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a trochu soli vyšleháme tuhý sníh. Tvaroh se žloutky, solí a olivovým olejem prošleháme. Přidáme smíchané suché ingredience a promícháme. Poté přimícháme opatrně sníh z bílků. Necháme asi tak půl hodiny odstát. Poté mokrýma rukama vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi hodinu na 160 stupňů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů