Nízkosacharidové bulky
Velmi chutné low carb pečivo. Vycházela jsem z receptu Mirky Litvanové na webu Jídelní plán, který jsem si poněkud předělala. Jak ingredience, tak postup.
- 1h:30m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
vajíčka | 4 kusy |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
mouka lněná | 90 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
psylium | 4 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
len, lněné semínko | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a trochu soli vyšleháme tuhý sníh. Tvaroh se žloutky, solí a olivovým olejem prošleháme. Přidáme smíchané suché ingredience a promícháme. Poté přimícháme opatrně sníh z bílků. Necháme asi tak půl hodiny odstát. Poté mokrýma rukama vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi hodinu na 160 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů