Výborná a zdravá low carb (nízkosacharidová) alternativa klasických noků nebo halušek. Tyto LC nočky jsou zcela bez mouky.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Květák očistíme a vložíme do mixéru. Mixujeme do konzistence jemné květákové rýže.
Květák vložíme do kastrolu a uvaříme do měkka. Důkladně scedíme přes utěrku a přebytečnou vodu vymačkáme.
-
Květák smícháme s vejcem, dochutíme solí a přisypeme mouku spolu s xantalovou gumou. Vidličkou důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily v jednolité těsto. Dle potřeby přisypáváme mouku.
-
Nyní vezme těsto do rukou a vytvoříme váleček, který nakrájíme na jednotlivé kousky, ze kterých tvarujeme válečky ve tvaru noků.
Hotové nočky přimáčkneme ze všech stran vidličkou, aby dostaly ten správný vzhled.
-
Nočky vložíme na pánev pomašlovanou olejem a zlehka orestujeme ze všech stran, aby se zatáhly.
Makronutrienty
51%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 196 kJ | 461 kJ |
Kalorická hodnota | 46,8 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,24 g
1,89 g |
12,3 g
4,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,524 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,55 g
0,656 g |
3,65 g
1,54 g |
Bílkoviny | 3,52 g | 8,29 g |
Sůl | 1,37 g | 3,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů