Nízkosacharidové, bezlepkové noky - gnocchi
Výborná a zdravá low carb (nízkosacharidová) alternativa klasických noků nebo halušek. Tyto LC nočky jsou zcela bez mouky.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
guma xantanová | 1 lžička |
mouka kokosová | 10 g |
Postup přípravy
-
Květák očistíme a vložíme do mixéru. Mixujeme do konzistence jemné květákové rýže. Květák vložíme do kastrolu a uvaříme do měkka. Důkladně scedíme přes utěrku a přebytečnou vodu vymačkáme.
-
Květák smícháme s vejcem, dochutíme solí a přisypeme mouku spolu s xantalovou gumou. Vidličkou důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily v jednolité těsto. Dle potřeby přisypáváme mouku.
-
Nyní vezme těsto do rukou a vytvoříme váleček, který nakrájíme na jednotlivé kousky, ze kterých tvarujeme válečky ve tvaru noků. Hotové nočky přimáčkneme ze všech stran vidličkou, aby dostaly ten správný vzhled.
-
Nočky vložíme na pánev pomašlovanou olejem a zlehka orestujeme ze všech stran, aby se zatáhly.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů