Nízkosacharidová pizza

Laduš

Nízkosacharidová pizza 4 další fotky

Pizzu jsem dělala z mandlové mouky. Výborná je i z mouky lupinové, tu se mi ale nepodařilo ve zdravé výživě sehnat. Z lupinové má tu energetickou hodnotu o dost nižší.

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby jsem natrhala mozzarellu, přidala vejce, sůl a olivový olej. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem.

    Směs jsem přelila do misky a přidala ostatní ingredience. Důkladně jsem promíchala a nechala nějakou dobu odstát, aby mohlo psyllium nabobtnat.

  2. Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry. Jde to krásně. Pak jsem horní papír odloupla a placku se spodním papírem jsem přendala na plech. Okraje jsem zarovnala kartou, aby byly trochu vyšší.

  3. Placku jsem potřela olivovým olejem, rajčatovou passatou a posypala kořením na pizzu. Posypala jsem nahrubo nastrouhanou šunkou (věřte, že se to pak jí mnohem lépe, než když jsou tam kolečka :) ) a nastrouhanou goudou. Nakonec jsem přidala natrhané kousky mozzarelly a trochu sušené bazalky.

    Vložila jsem do předehřáté trouby (naplno, plyn stupeň č. 8 ) a pekla 20 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte