Nízkosacharidová pizza

Laduš

Pizzu jsem dělala z mandlové mouky. Výborná je i z mouky lupinové, tu se mi ale nepodařilo ve zdravé výživě sehnat. Z lupinové má tu energetickou hodnotu o dost nižší.

Nízkosacharidová pizza

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
mozzarella 125 g
sůl 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
sýr gouda 50 g
mandlová mouka 80 g
psylium 2 lžíce
guma xantanová 1 lžička
olivový olej 1 lžička
rajčatové pyré, passata 100 g
kořenicí směs na pizzu 1 lžička
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 100 g
sýr gouda 50 g
mozzarella 60 g
bazalka sušená drhnutá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby jsem natrhala mozzarellu, přidala vejce, sůl a olivový olej. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem. Směs jsem přelila do misky a přidala ostatní ingredience. Důkladně jsem promíchala a nechala nějakou dobu odstát, aby mohlo psyllium nabobtnat.

  2. Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry. Jde to krásně. Pak jsem horní papír odloupla a placku se spodním papírem jsem přendala na plech. Okraje jsem zarovnala kartou, aby byly trochu vyšší.

  3. Placku jsem potřela olivovým olejem, rajčatovou passatou a posypala kořením na pizzu. Posypala jsem nahrubo nastrouhanou šunkou (věřte, že se to pak jí mnohem lépe, než když jsou tam kolečka :) ) a nastrouhanou goudou. Nakonec jsem přidala natrhané kousky mozzarelly a trochu sušené bazalky. Vložila jsem do předehřáté trouby (naplno, plyn stupeň č. 8 ) a pekla 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů