Nízkosacharidová pizza
Pizzu jsem dělala z mandlové mouky. Výborná je i z mouky lupinové, tu se mi ale nepodařilo ve zdravé výživě sehnat. Z lupinové má tu energetickou hodnotu o dost nižší.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
mozzarella | 125 g |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sýr gouda | 50 g |
mandlová mouka | 80 g |
psylium | 2 lžíce |
guma xantanová | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
rajčatové pyré, passata | 100 g |
kořenicí směs na pizzu | 1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 100 g |
sýr gouda | 50 g |
mozzarella | 60 g |
bazalka sušená drhnutá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Do vyšší nádoby jsem natrhala mozzarellu, přidala vejce, sůl a olivový olej. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem. Směs jsem přelila do misky a přidala ostatní ingredience. Důkladně jsem promíchala a nechala nějakou dobu odstát, aby mohlo psyllium nabobtnat.
-
Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry. Jde to krásně. Pak jsem horní papír odloupla a placku se spodním papírem jsem přendala na plech. Okraje jsem zarovnala kartou, aby byly trochu vyšší.
-
Placku jsem potřela olivovým olejem, rajčatovou passatou a posypala kořením na pizzu. Posypala jsem nahrubo nastrouhanou šunkou (věřte, že se to pak jí mnohem lépe, než když jsou tam kolečka :) ) a nastrouhanou goudou. Nakonec jsem přidala natrhané kousky mozzarelly a trochu sušené bazalky. Vložila jsem do předehřáté trouby (naplno, plyn stupeň č. 8 ) a pekla 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů