Nivová pomazánka a semínkové krekry
Lowcarb krekry se vám budou hodit místo pečiva na cesty. Další letní lehké recepty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/ChZnjmer6BY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Outdoor a trek
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Pomazánky
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lučina | 120 g |
bílý jogurt řeckého typu | 140 g |
sýr s modrou plísní, niva | 110 g |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýňová semínka | 2 lžíce |
chia semínka | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 1 hrst |
len, lněné semínko | 1 hrst |
slunečnicová semínka | 1 hrst |
mandle | 1 hrst |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nastrouhanou nivu si smícháme se vším ostatním a doladíme dle vlastní chuti.
-
Jakákoliv semínka, oříšky, cokoliv potřebujete zpracovat (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat. Rozprostřeme na plech, vyložený pečícím papírem, do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 30 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů