NETRADIČNÍ VAFLE - bezlepkové
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Evropská
- Orestování
- Rostlinný původ
- Snídaně
- Vaflovač
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka pohanková hladká | 2 lžíce |
mouka čiroková | 30 g |
čočková mouka, mouka z čočky | 15 g |
sůl | 1 špetka |
lněný olej | 1 lžíce |
voda vlažná | 8 lžic |
avokádo | 1 kus |
borůvky | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smícháme 2 lžíce pohankové, 2 lžíce čirokové mouky a lžíci mouky z červené čočky, špetku soli, lžíci ostropeřcového oleje a 8 lžic vody.
-
Těsto nalijeme do vaflovače a upečeme. Dochutíme tím, co máme rádi – třeba avokádem, kakaem, slunečnicovou pomazánkou, či ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů