Neslepované linecké sušenky z loupaných mandlí a kešu

Kateřina Gallinová

Těsto je potřeba vyvalovat ani ne moc studené (je pak tvrdé a láme se), ani moc teplé (pak se matlá). Výsledek ale za přesuny těsta mezi lednicí a kuchyňskou linkou stojí. Pozor, obě mouky je potřeba použít NEodtučněné, jedná se tedy o jemně mleté loupané mandle a kešu.

Neslepované linecké sušenky z loupaných mandlí a kešu

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mouka mandlová z mandlových jader 100 g
mouka z kešu ořechů 100 g
máslo čerstvé 70 g
vejce slepičí střední, m 1 kus

Postup přípravy

  1. V sekacím nástavci mixéru nebo ručně vše propracovávejte, až vám vznikne těsto. Uložte ho do ledničky, dokud nezpevní.

  2. Chladné těsto po pomalých částech rozvalujte mezi fóliemi (pozor, měkne docela rychle), vykrajujte sušenky (doporučuju držet se jednoduchých tvarů) a opatrně je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Sušenky pečte v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 15 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Pozor, nelekněte se, během pečení v nich může bublat tuk, ale zase se vsákne.

  4. Sušenky nechejte na plechu úplně vychladnout. Nezkoušejte je z papíru sundat dřív, teplé nejsou dostatečně pevné.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů