Neslepované linecké sušenky z loupaných mandlí a kešu

Kateřina Gallinová

Neslepované linecké sušenky z loupaných mandlí a kešu

Těsto je potřeba vyvalovat ani ne moc studené (je pak tvrdé a láme se), ani moc teplé (pak se matlá). Výsledek ale za přesuny těsta mezi lednicí a kuchyňskou linkou stojí. Pozor, obě mouky je potřeba použít NEodtučněné, jedná se tedy o jemně mleté loupané mandle a kešu.

Postup přípravy

  1. V sekacím nástavci mixéru nebo ručně vše propracovávejte, až vám vznikne těsto. Uložte ho do ledničky, dokud nezpevní.

  2. Chladné těsto po pomalých částech rozvalujte mezi fóliemi (pozor, měkne docela rychle), vykrajujte sušenky (doporučuju držet se jednoduchých tvarů) a opatrně je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Sušenky pečte v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 15 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Pozor, nelekněte se, během pečení v nich může bublat tuk, ale zase se vsákne.

  4. Sušenky nechejte na plechu úplně vychladnout. Nezkoušejte je z papíru sundat dřív, teplé nejsou dostatečně pevné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte