Neprůstřelná káva s vyšlehaným žloutkem
Příprava neprůstřelné kávy je naprosto jednoduchá a rychlá. Vystačíme si jen s minimem ingrediencí a kuchynského nádobí. Dokáže nahradit snídani, svačinu i běžné jídlo díky svému bohatému složení.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Nápoje bez alkoholu
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
káva zrnková mletá | 17 g |
voda | 250 ml |
kokosový olej | 1 lžíce |
vaječný žloutek | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 4 lžíce |
skořice mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dáme vařit vodu na 95°C a zalijeme jí kávu ve frenchpressu.
-
Slijeme do nádoby, v níž budeme mixovat. Přidáme lžíci kokosového oleje, jeden žloutek a umixujeme.
-
Tato káva vás dokáže zasytit díky bohatému obsahu tuků,jedná se o velmi zajímavý nápoj ze zdravotního hlediska, protože nasycené tuky s sebou nesou mnoho benefitů.
-
Přelijeme do sklenice, ozdobíme šlehačkou a skořicí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů