Příprava neprůstřelné kávy je naprosto jednoduchá a rychlá. Vystačíme si jen s minimem ingrediencí a kuchynského nádobí.
Dokáže nahradit snídani, svačinu i běžné jídlo díky svému bohatému složení.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Káva | |
---|---|
17 g |
17 g |
250 ml |
250 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Navrch | |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dáme vařit vodu na 95°C a zalijeme jí kávu ve frenchpressu.
-
Slijeme do nádoby, v níž budeme mixovat.
Přidáme lžíci kokosového oleje, jeden žloutek a umixujeme.
-
Tato káva vás dokáže zasytit díky bohatému obsahu tuků,jedná se o velmi zajímavý nápoj ze zdravotního hlediska, protože nasycené tuky s sebou nesou mnoho benefitů.
-
Přelijeme do sklenice, ozdobíme šlehačkou a skořicí.
Makronutrienty
24%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 496 kJ | 1 774 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 424 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,93 g
0,59 g |
14,1 g
2,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,393 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
6,67 g |
37 g
23,8 g |
Bílkoviny | 2,08 g | 7,45 g |
Sůl | 0,073 g | 0,261 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů