NEPEČENÝ PIŠKOTOVÝ TUNEL S BROSKVEMI

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

NEPEČENÝ PIŠKOTOVÝ TUNEL S BROSKVEMI

Sice jsem do pečení naprostý blázen, ale nejsem sebevrah, takže trouba včera v těch vedrech prostě odpočívala.

To ale v žádné případě neznamená, že by nám chyběla dobrůtka k odpolední kávě. A protože to měla být rychlovka, vypr... jsem se na nějaké převratné zdobení.

Postup přípravy

  1. 3 balení dlouhých cukrářských piškotů, 1 plechovka sterilovaných broskví (lze použít libovolné a klidně i čerstvé ovoce), 4 zakysané smetany (celkem 800g, kupuju alespoň 15%), 2 vanilkové cukry, moučkový cukr dle chuti, 100ml mléka, 1 panák Amaretta (může být klidně i obyčejný rum), kokos na posyp.

  2. V misce vařečkou prošleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem.

  3. Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinářskou fólií. Na dno uložíme vrstvu cukrářských piškotů, které máčíme ve směsi mléka a Amaretta. Potřeme trochou krému, poklademe scezeným a na menší kousky pokrájeným ovocem, opět potřeme krémem a poklademe další vrstvou namočených piškotů. Následuje opět vrstva krému, opět ovoce, krém a piškoty. Navrch natřeme slabou vrstvu krému, posypeme strouhaným kokosem a dáme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.

  4. Pak už stačí jen vyklopit, odstranit fólii a dozdobit podle chuti a fantazie. My máme jen takového "nahatého" krasavce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte