Pro více receptů mě můžete sledovat na insta: https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
40 g |
40 g |
25 g |
25 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
LC bez cukru 100 g |
100 g |
Na ozdobu | |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejdříve si upečete piškot: jen vyšleháte bílky se špetkou soli. Žloutky smícháte s moukou a ostatními ingrediencemi a poté postupně s bílky, nalijete na plech a pečete na 180 stupňů cca 15 minut. Necháte vychladnout a vykrájíte kola podle formy (já měla 18 cm).
-
Na krém si vše smícháte a poté položíte první kolo piškotu, pomažete marmeládou, dáte ovoce a poté krém a takto vrstvíte????chce ho nechat uležet v lednici alespoň přes noc, což já nestihla ale i tak byl výborný????doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit????
Makronutrienty
30%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 858 kJ | 1 038 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 248 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,96 g
5,76 g |
12 g
6,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,996 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,3 g
4,4 g |
18,5 g
5,32 g |
Bílkoviny | 7,96 g | 9,63 g |
Sůl | 0,2 g | 0,241 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů