NEPEČENÝ LIMETKOVO-TVAROHOVÝ DORT

Danula

Pokud na vás už doléhá splín a potřebujete si vylepšit náladu anebo si prostě jen osladit den, tak věřte, že tohle je ten nejlepší způsob, jak přijít na jiné myšlenky. Tenhle dortík je naprosto luxusní záležitost... lehce nasládlý, s úžasnou chutí a vůní limetek.

NEPEČENÝ LIMETKOVO-TVAROHOVÝ DORT

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
piškoty 240 g
kokos sušený, strouhaný 60 g
máslo čerstvé 200 g
mléko polotučné 1,5% tuku 6 lžic
rum (originál tuzemský) 4 lžíce
tvaroh měkký tučný 500 g
smetana ke šlehání, šlehačka 400 ml
cukr krystal 100 g
cukr vanilkový 2 kusy
limetka 3 kusy
želatina 20 g

Postup přípravy

  1. Připravíme si velký tác, na ten položíme arch pečícího papíru a na něj uložíme kulatou dortovou formu (průměr 23cm), tedy respektive pouze její obrubu. Všechny suroviny jen důkladně promícháme a natlačíme do formy.

  2. Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, dozdobíme třeba šlehačkou nebo nastrouhanou limetkovou kůrou a dáme ztuhnout alespoň na hodinku do lednice.

  3. Z limetek ostrouháme kůru a odložíme stranou. Vymačkáme šťávu a necháme ji povařit asi 5 minut na mírném plameni. Smetanu vyšleháme. Tvaroh umícháme s krystalem a vanilkovým cukrem, přidáme převařenou šťávu, nastrouhanou kůru, promícháme a poté lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

  4. Želatinu rozmícháme dle návodu s několika lžícemi vody, necháme asi 10 minut nabobtnat, poté zahřejeme a necháme rozpustit. Přidáme 2 lžíce tvarohové směsi, rozmícháme a vlijeme k náplni. Důkladně promícháme a natřeme na korpus.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů