Nepečený konopný dortík

Jabli

Výborný, bílkovinami nabitý dortík, který Vás oslní jemnou chutí krému a výraznou, ostrou, oříškovou chutí korpusu :-)

Nepečený konopný dortík

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
datle sušené 200 g
konopná semínka neloupaná 0,75 hrnku
lněné semínko 3 lžíce
ovesné vločky jemné 0,75 hrnku
ořechy vlašské 0,33 hrnku
jablka 1 kus
banány 2 kusy
hruška 0,5 kusu
med včelí 1 lžíce
tofu natural 180 g
hruška 0,5 kusu
ořechy vlašské 6 kusů

Postup přípravy

  1. Nejprve zalijeme horkou vodou ¾ hrnku datlí a necháme je 10 minut změknout. Mezitím rozmixujeme ¾ hrnku neloupaného konopného semínka, 3 lžíce lněného semínka a ¾ hrnku ovesných vloček, nahrubo nasekáme 1/3 hrnku vlašských ořechů a 1 jablko najemno nastrouháme.

  2. Ze změklých datlí slijeme většinu vody - necháme jenom cca 2 lžíce a tyčovým mixerem je rozmixujeme na pastu. Tu přidáme k ostatním surovinám a uhněteme tuhé těsto, které vtlačíme do dortové formy, nezapomeneme vytvořit cca 1,5 cm vysoké okraje.

  3. Krém připravíme rozmixováním dvou banánů s půlkou hrušky, lžící medu a 180g (1 kostka) tofu. Krém natřeme na připravený korpus a povrch ozdobíme tenkými plátky hrušek a vlašskými ořechy. Dort dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů