Nepečený konopný dortík
Výborný, bílkovinami nabitý dortík, který Vás oslní jemnou chutí krému a výraznou, ostrou, oříškovou chutí korpusu :-)
- 40m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
datle sušené | 200 g |
konopná semínka neloupaná | 0,75 hrnku |
lněné semínko | 3 lžíce |
ovesné vločky jemné | 0,75 hrnku |
ořechy vlašské | 0,33 hrnku |
jablka | 1 kus |
banány | 2 kusy |
hruška | 0,5 kusu |
med včelí | 1 lžíce |
tofu natural | 180 g |
hruška | 0,5 kusu |
ořechy vlašské | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Nejprve zalijeme horkou vodou ¾ hrnku datlí a necháme je 10 minut změknout. Mezitím rozmixujeme ¾ hrnku neloupaného konopného semínka, 3 lžíce lněného semínka a ¾ hrnku ovesných vloček, nahrubo nasekáme 1/3 hrnku vlašských ořechů a 1 jablko najemno nastrouháme.
-
Ze změklých datlí slijeme většinu vody - necháme jenom cca 2 lžíce a tyčovým mixerem je rozmixujeme na pastu. Tu přidáme k ostatním surovinám a uhněteme tuhé těsto, které vtlačíme do dortové formy, nezapomeneme vytvořit cca 1,5 cm vysoké okraje.
-
Krém připravíme rozmixováním dvou banánů s půlkou hrušky, lžící medu a 180g (1 kostka) tofu. Krém natřeme na připravený korpus a povrch ozdobíme tenkými plátky hrušek a vlašskými ořechy. Dort dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů