Nepečený jogurtový cheesecake s malinovým želé
Nepečený cheesecake je osvěžující, lehoučký a chuťově vyvážený dezert. Zkuste si ho vykouzlit i vy sami a přesvědčte se o jeho lahodné chuti. Cheesecake je ideálním společníkem k odpolední kávě.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sušenky | 1 kus |
máslo čerstvé | 70 g |
tvaroh měkký polotučný | 1 kus |
želatina plátková | 1 kus |
bílý jogurt řeckého typu | 3 lžíce |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
cukr třtinový | 3 lžíce |
cukr vanilkový | 1 lžíce |
maliny | 300 g |
želatina | 1 lžíce |
cukr krystal | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
1 balík Bebe sušienok podrvíme a pridáme 70g roztopeného masla. Vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno veľkej okrúhlej tortovej formy.
-
Plátkovú želatínu necháme napučať v troche vody.
-
Medzitým si dáme do misy 250g jemného tvarohu, 1 biely hustý grécky jogurt, 2 kopcovité lyžice kyslej smotany, 3PL pomletého trstinového cukru a 1PL vanilkového cukru. Želatínu za stáleho miešania zohrejeme, nevaríme! Necháme chvíľočku vychladnúť a pridáme do nej 2PL tvarohovej zmesi, zamiešame a následne celú vlejeme do misky k tvarohu a poriadne premiešame. Vylejeme na keksíkový korpus a vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
-
300g mrazených malín rozvaríme s cukrom (množstvo podľa chuti) a prepasírujeme cez sitko. 1 balíček práškovej želatíny rozmiešame v troche vody a pridáme k rozvareným a prepasírovaným malinám. Za stáleho miešania ju uvaríme, chvíľu necháme schladnúť (nie však dlho, aby sa nevytvorili hrudky) a po lyžiciach lievame na stuhnutý tvaroh. Znova dáme do chladničky, najlepšie na celú noc a podávame ozdobené čerstvými malinami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů