Nepečený jogurtový cheesecake s malinovým želé

Homechef

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Nepečený jogurtový cheesecake s malinovým želé

Nepečený cheesecake je osvěžující, lehoučký a chuťově vyvážený dezert. Zkuste si ho vykouzlit i vy sami a přesvědčte se o jeho lahodné chuti. Cheesecake je ideálním společníkem k odpolední kávě.

Postup přípravy

  1. 1 balík Bebe sušienok podrvíme a pridáme 70g roztopeného masla. Vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno veľkej okrúhlej tortovej formy.

  2. Plátkovú želatínu necháme napučať v troche vody.

  3. Medzitým si dáme do misy 250g jemného tvarohu, 1 biely hustý grécky jogurt, 2 kopcovité lyžice kyslej smotany, 3PL pomletého trstinového cukru a 1PL vanilkového cukru. Želatínu za stáleho miešania zohrejeme, nevaríme! Necháme chvíľočku vychladnúť a pridáme do nej 2PL tvarohovej zmesi, zamiešame a následne celú vlejeme do misky k tvarohu a poriadne premiešame. Vylejeme na keksíkový korpus a vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

  4. 300g mrazených malín rozvaríme s cukrom (množstvo podľa chuti) a prepasírujeme cez sitko. 1 balíček práškovej želatíny rozmiešame v troche vody a pridáme k rozvareným a prepasírovaným malinám. Za stáleho miešania ju uvaríme, chvíľu necháme schladnúť (nie však dlho, aby sa nevytvorili hrudky) a po lyžiciach lievame na stuhnutý tvaroh. Znova dáme do chladničky, najlepšie na celú noc a podávame ozdobené čerstvými malinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte