- 20m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
120 g |
120 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
10 g |
10 g |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Může zůstat trochu řidší. Přidáme tvaroh a ochutíme cukrem.
-
Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem.
Dno formy vyložíme piškoty, potřeme je třetinou krému. Krém pokryjeme pokrájenými jahodami a opět navrstvíme jednu třetinu krému. Na krém naskládáme piškoty a potřeme poslední třetinou krému.
Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do druhého dne do lednice.
Makronutrienty
45%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 671 kJ | 874 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
8,48 g |
16,2 g
11,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
6,17 g |
13,5 g
8,03 g |
Bílkoviny | 4,88 g | 6,35 g |
Sůl | 0,063 g | 0,082 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů