Nepečené paraořechové řezy
Věděli jste, že para ořechy jsou pravděpodobně nejbohatším rostlinným zdrojem selenu? Ten pomáhá zpomalit proces stárnutí, stimuluje imunitní systém a chrání před onemocněním srdce a v boji s některými druhy rakoviny.
- 16m
- 16 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Cukroví
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy para | 150 g |
kokos sušený, strouhaný | 3 lžíce |
kokosový olej | 2 lžíce |
sirup javorový | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Para ořechy nasekáme v sekáčku na jemno.
-
Přidáme ostatní ingredience na těsto a smícháme dohromady.
-
Dáme do formy vyložené potravinovou fólií.
-
Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů