Věděli jste, že para ořechy jsou pravděpodobně nejbohatším rostlinným zdrojem selenu? Ten pomáhá zpomalit proces stárnutí, stimuluje imunitní systém a chrání před onemocněním srdce a v boji s některými druhy rakoviny.
- 16m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Para ořechy nasekáme v sekáčku na jemno.
-
Přidáme ostatní ingredience na těsto a smícháme dohromady.
-
Dáme do formy vyložené potravinovou fólií.
-
Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout v lednici.
Makronutrienty
23%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 950 kJ | 420 kJ |
Kalorická hodnota | 705 kcal | 100 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,4 g
5,94 g |
3,19 g
0,845 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,24 SVJ | 0,319 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
65,6 g
29,9 g |
9,34 g
4,26 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 1,52 g |
Sůl | 0,029 g | 0,004 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů