Nepečené košíčky se Šmakounem brusinky a goji, jahodami a strouhanou čokoládou

Na vlně chuti

Tuto verzi korpusu miluji a je to mé nejoblíbenější "těsto". Jeho využitelnost je strašně pestrá, od dortů, nepečených sušenek, korpusů na tartaletky, košíčky, prostě nemá chybu. Je snadné nejen na přípravu, ale i časově nenáročné.

Nepečené košíčky se Šmakounem brusinky a goji, jahodami a strouhanou čokoládou

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 50 g
kokos sušený, strouhaný 50 g
ořechy kešu 70 g
kakaový prášek, holandské kakao 10 g
sirup datlový 2 lžíce
kokosový olej 50 ml
bílkový sýr (šmakoun) brusinka a goji 150 g
jahody 150 g
čokoláda hořká na vaření 30 g

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky si nameleme společně s kešu ořechy a kokosem. Nemáčela jsem kešu ořechy předem, využívám sekací nádoby k tyčovému mixéru. Namletou směs ovesných vloček, ořechů a kokosu nasypeme do mísy, přidáme kakaový prášek, datlový sirup a dle konzistence a pojivosti hmoty kokosový olej.

  2. Těsto důkladně propracujeme, košíčky naplníme těstem, pomocí prstů vytvarujeme dno a stěny košíčků, dáme zatuhnout do lednice přibližně na 15 minut. Košíčky musí zatuhnout, aby šly vyndat z formy.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Jahody vyšleháme postupně s najemno nastrouhaným Šmakounem brusinky a goji. Jahody přidáváme postupně dle konzistence. Pokud chceme krém, kterým by se výrazněji zdobilo, tak musíme přidat Šmakouna navíc nebo lžíci kokosového oleje, dáme zachladit do lednice a následně nazdobíme. Nazdobené košíčky vložíme vychladit do lednice a pak si je jen u kávy vychutnáme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů