Nepečené košíčky se Šmakounem brusinky a goji, jahodami a strouhanou čokoládou
Tuto verzi korpusu miluji a je to mé nejoblíbenější "těsto". Jeho využitelnost je strašně pestrá, od dortů, nepečených sušenek, korpusů na tartaletky, košíčky, prostě nemá chybu. Je snadné nejen na přípravu, ale i časově nenáročné.
- 45m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 50 g |
kokos sušený, strouhaný | 50 g |
ořechy kešu | 70 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 10 g |
sirup datlový | 2 lžíce |
kokosový olej | 50 ml |
bílkový sýr (šmakoun) brusinka a goji | 150 g |
jahody | 150 g |
čokoláda hořká na vaření | 30 g |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky si nameleme společně s kešu ořechy a kokosem. Nemáčela jsem kešu ořechy předem, využívám sekací nádoby k tyčovému mixéru. Namletou směs ovesných vloček, ořechů a kokosu nasypeme do mísy, přidáme kakaový prášek, datlový sirup a dle konzistence a pojivosti hmoty kokosový olej.
-
Těsto důkladně propracujeme, košíčky naplníme těstem, pomocí prstů vytvarujeme dno a stěny košíčků, dáme zatuhnout do lednice přibližně na 15 minut. Košíčky musí zatuhnout, aby šly vyndat z formy.
-
Mezitím si připravíme náplň. Jahody vyšleháme postupně s najemno nastrouhaným Šmakounem brusinky a goji. Jahody přidáváme postupně dle konzistence. Pokud chceme krém, kterým by se výrazněji zdobilo, tak musíme přidat Šmakouna navíc nebo lžíci kokosového oleje, dáme zachladit do lednice a následně nazdobíme. Nazdobené košíčky vložíme vychladit do lednice a pak si je jen u kávy vychutnáme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů