Nenutellový cheesecake - nízkosacharidový

Aneta Schneiderová

Je to kalorická bomba, ale dáme si tohoto báječného low carb (LC) dortu jen kousek, a jen občas! Více receptů a inspirace na instagramu: anetschneiderova

Nenutellový cheesecake - nízkosacharidový

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 200 g
mouka z kešu ořechů 80 g
máslo čerstvé 80 g
kakaový prášek, holandské kakao 20 g
tvaroh měkký tučný 500 g
zakysaná smetana 250 g
vajíčka 2 kusy
lískooříškové máslo 100 g
xylitol 1 lžíce
smetana na vaření 200 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 80 g
ořechy vlašské mleté 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vše na korpus smícháte a natlačíte do předem vymazané formy, já měla formu 20cm. Pečete na 180 stupňů 30 minut.

  2. Mezitím si připravíte náplň a jakmile se korpus upeče a trošku vychladne, nalejete náplň a pečete na 180 stupňů dalších 50-60 minut. Poté necháte vychladit.

  3. Do hrnce si nalejete smetanu a jakmile začne bublat, přidáte čokoládu a mícháte dokud směs nezhoustne. Odstavíte a nalejete na dort a rozetřete. Poté ozdobíte čím máte rádi, já dala nasekané oříšky:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů