Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.
- 1h
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
200 g |
200 g |
250 ml |
250 ml |
200 ml |
200 ml |
25 g |
25 g |
10 g |
10 g |
6 kusů |
6 kusů |
5 g |
5 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Jemně namleté ořechy (100g pekanové, 100g lískové) smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté
-
Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.
-
Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.
-
Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.
-
Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, zbylými pekanovými ořechy a vločkami.
Makronutrienty
31%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 966 kJ | 942 kJ |
Kalorická hodnota | 231 kcal | 225 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
4,51 g |
10,7 g
4,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
9,68 g |
18,4 g
9,44 g |
Bílkoviny | 5,2 g | 5,07 g |
Sůl | 0,09 g | 0,088 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů