Jemné a křehké low carb linecké cukroví bez cukru musíte vyzkoušet i vy! Bez lineckého cukroví nemohou existovat Vánoce. A proč si jej neupéct, když to jde zdravě a lehce.
- 30m
- 18 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
také název mandlový protein 70 g |
70 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
35 g |
35 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Smíchejte ve food procesoru všechny suché suroviny. Přidejte máslo. Promixujte do hladké drobenky. Pokud nemáte food procesor, můžete tuk do těsta zamačkat vidličkou, až se rozdrobí. Nedělejte to rukama, těsto se spaří a není to ono. Snažte se pracovat co nejrychleji, aby se suroviny zbytečně nezahřály.
Pak přidejte žloutky a opět zapracujte. Těsto nechte odpočinout v lednici.
-
Rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru a vykrajujte libovolné tvary.
Pečte cca 10minut na 180°C.
Můžete slepovat low carb marmeládou, polévat čokoládou, jak je libo:)
Makronutrienty
41%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 908 kJ | 226 kJ |
Kalorická hodnota | 456 kcal | 54,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,6 g
5,84 g |
3,99 g
0,692 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,36 SVJ | 0,399 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34,9 g
12,2 g |
4,14 g
1,45 g |
Bílkoviny | 13,4 g | 1,59 g |
Sůl | 0,565 g | 0,067 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů