NEJLEPŠÍ LC MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Kristýna

Ke svačince, k snídani...fakt moc dobrá nízkosacharidová (lowcarb) bábovka :)

NEJLEPŠÍ LC MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
xylitol 2 lžíce
máslo čerstvé 5 lžic
kokos sušený, strouhaný 5 lžic
mandlová mouka 5 lžic
kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
smetana na vaření 2 lžíce
vanilkový extrakt 2 ml
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
káva rozpustná 1 lžička

Postup přípravy

  1. Žloutky a sladidlo pořádně vyšleháme, přidáme rozpuštené máslo. Potom vše ostatní včetně prášku do pečiva. Na konec přidáme sníh z bílků a vše smícháme.

  2. Polovinu nebo větší část nejlépe 75% vylejeme do vymazané formy vysypane kokosovou moukou.Do zbytku přidáme kakao a lžičku silné rozpustné kávy a vylejeme na vrch. Pečeme pomalicku na 170 st. cca 40 min.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů