NEbramboračka s houbami - LC

V této lowcarb polévce jsou brambory nahrazeny kedlubnou a cuketou, s houbami báječný oběd či večeře. Děkujeme Aleně Vaňousové za skvělý tip na sezónní jídlo :)

NEbramboračka s houbami - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule 1 kus
kedlubna 1 kus
mrkev 2 kusy
petržel kořenová 1 kus
cuketa 1 kus
celer řapíkatý 2 stonky
hřiby čerstvé 100 g
voda 2 litry
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
cibulka jarní, sečka 4 kusy
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na ghee jsem orestovala jednu větší nakrájenou cibuli, kedlubnu, 2 mrkve, jednu petržel, 1 malou cuketu, 2 řapíky řapíkatého celeru a pár hříbků.

  2. Přilila jsem dva litry vody, dochutila solí, pepřem a majoránkou. Povařila jsem cca 20 minut, část zeleniny (hlavně cuketu, kterou jsem před vařením oloupala a nakrájela na větší kusy) jsem odebrala a rozmixovala a poté jsem povařila ještě asi 10 minut.

  3. Na talíři jsem ozdobila jarní cibulkou a kadeřavou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů