NEbramboračka s houbami - LC
V této lowcarb polévce jsou brambory nahrazeny kedlubnou a cuketou, s houbami báječný oběd či večeře. Děkujeme Aleně Vaňousové za skvělý tip na sezónní jídlo :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
kedlubna | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
cuketa | 1 kus |
celer řapíkatý | 2 stonky |
hřiby čerstvé | 100 g |
voda | 2 litry |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
cibulka jarní, sečka | 4 kusy |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Na ghee jsem orestovala jednu větší nakrájenou cibuli, kedlubnu, 2 mrkve, jednu petržel, 1 malou cuketu, 2 řapíky řapíkatého celeru a pár hříbků.
-
Přilila jsem dva litry vody, dochutila solí, pepřem a majoránkou. Povařila jsem cca 20 minut, část zeleniny (hlavně cuketu, kterou jsem před vařením oloupala a nakrájela na větší kusy) jsem odebrala a rozmixovala a poté jsem povařila ještě asi 10 minut.
-
Na talíři jsem ozdobila jarní cibulkou a kadeřavou petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů