Nebeský dort - LC

Laduš

Nebeský dort - LC

Nízkosacharidový dort s malinovým krémem, bílou čokoládou a prachem z malin. Nebesky dobrý. Voňavá, hedvábná sladká chuť se mísí s lehkou kyselostí malin.

V létě jej opět upeču a ozdobím čerstvými malinami, to bude ještě lepší! :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem na dno dortové formy (mám o průměru 22 cm) dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem vmíchala rozpuštěné a vychladlé máslo, vanilku a citrónovou kůru. Nakonec jsem vmíchala mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

    Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 30 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.

  3. Připravila jsem si malinový krém. Ušlehala jsem šlehačku. V jiné misce jsem promixovala tvaroh s mascarpone, erythritolem a nadrcenými lyofilizovanými malinami. Poté jsem přidala šlehačku a vše promíchala.

  4. Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, korpus obrátila, odstranila pečící papír a korpus rozřízla.

    Na spodní vrstvu korpusu jsem navrstvila část malinového krému, uhladila jsem jej a potřela mraženými malinami (mám zamražené domácí, takže nejsou vcelku, jako kupované mražené, proto to roztírání; v létě místo mražených malin poklademe čerstvými). Znovu jsem potřela malinovým krémem a přiklopila horním dílem korpusu. Seshora jsem rozetřela zbytek malinového krému, přičemž malou část jsem si nechala a s ní pak obmazala dort po obvodu.

  5. Po obvodu dortu jsem namačkala mandlové vločky.

    Nahoru jsem nalila a rozetřela bílou čokoládovou polevu a nechala ji zatuhnout. Poté jsem ozdobila prachem z malin.

    Dort jsem nechala přes noc zaležet v ledničce.

  6. Nahoře mám polevu z bílé čokolády. O recept se prozatím podělit nemůžu, jelikož jej musím ještě trochu vychytat a doladit správné množství přísad. Chuťově je skvělá, ale konzistenčně ne úplně taková, jak bych si představovala. Jsem myslím tak na půl cesty. 😃 Prozatím můžete udělat polevu z kupované LC bílé čokolády.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte