Nebeský dort - LC

Laduš

Nízkosacharidový dort s malinovým krémem, bílou čokoládou a prachem z malin. Nebesky dobrý. Voňavá, hedvábná sladká chuť se mísí s lehkou kyselostí malin. V létě jej opět upeču a ozdobím čerstvými malinami, to bude ještě lepší! :)

Nebeský dort - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
erythritol, sukrin 40 g
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 40 g
citrónová kůra 1 lžíce
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
mandlová mouka 150 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
erythritol, sukrin 5 lžiček
mražená malina 2 lžíce
maliny sušené mrazem 15 g
mandle lupínky 6 lžiček
maliny sušené mrazem 3 g

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem na dno dortové formy (mám o průměru 22 cm) dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.

  2. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem vmíchala rozpuštěné a vychladlé máslo, vanilku a citrónovou kůru. Nakonec jsem vmíchala mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 30 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.

  3. Připravila jsem si malinový krém. Ušlehala jsem šlehačku. V jiné misce jsem promixovala tvaroh s mascarpone, erythritolem a nadrcenými lyofilizovanými malinami. Poté jsem přidala šlehačku a vše promíchala.

  4. Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, korpus obrátila, odstranila pečící papír a korpus rozřízla. Na spodní vrstvu korpusu jsem navrstvila část malinového krému, uhladila jsem jej a potřela mraženými malinami (mám zamražené domácí, takže nejsou vcelku, jako kupované mražené, proto to roztírání; v létě místo mražených malin poklademe čerstvými). Znovu jsem potřela malinovým krémem a přiklopila horním dílem korpusu. Seshora jsem rozetřela zbytek malinového krému, přičemž malou část jsem si nechala a s ní pak obmazala dort po obvodu.

  5. Po obvodu dortu jsem namačkala mandlové vločky. Nahoru jsem nalila a rozetřela bílou čokoládovou polevu a nechala ji zatuhnout. Poté jsem ozdobila prachem z malin. Dort jsem nechala přes noc zaležet v ledničce.

  6. Nahoře mám polevu z bílé čokolády. O recept se prozatím podělit nemůžu, jelikož jej musím ještě trochu vychytat a doladit správné množství přísad. Chuťově je skvělá, ale konzistenčně ne úplně taková, jak bych si představovala. Jsem myslím tak na půl cesty. 😃 Prozatím můžete udělat polevu z kupované LC bílé čokolády.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů