Nealkoholické domácí Baileys

Kateřina Gallinová

Nelekejte se množství ingrediencí, "likér" bude chutnat hlavně po smetaně, vanilce, kávě a čokoládě. Ale přísady, které se zdají navíc, mu dodají ten správný šmrnc i bez alkoholu. Nicméně chcete-li Baileys ostřejší a trvanlivé, zamíchejte do hotové husté směsi přibližně 3/4 hrnku irské whiskey.

Nealkoholické domácí Baileys

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
kokosové mléko 1 hrnek
vaječný žloutek 1 kus
máslo z mandlí, krém 5 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 3 lžičky
vanilka lusk mletá 0,5 lžičky
skořice mletá 1 špetka
kardamom mletý 1 špetka
badyán mletý 1 špetka
pepř černý 1 špetka
čaj rooibos 1 g
zázvor, čerstvý kořen 0,25 g
káva zrnková mletá 0,75 g
čokoláda hořká, 90 - 100% 10 g

Postup přípravy

  1. Metličkou rozmíchejte kokosové mléko se žloutkem, ořechovým "máslem", solí a sladidlem. Některá kokosová mléka mají větší tendence oddělovat po vychlazení tuk, u nich je lepší místo metličky použít mixér.

  2. Přidejte vše ostatní kromě kávy a čokolády. Za stále míchání pomalu a opatrně (aby se žloutek nesrazil) zahřívejte do zhoustnutí. Nevařte! Poté přidejte kávu a čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda pořádně nerozpustí.

  3. Směs přeceďte přes velmi jemné čajové sítko či nerezový kávový filtr. A uložte hotové nealko Baileys do ledničky vychladit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů