Nealkoholické domácí Baileys
Nelekejte se množství ingrediencí, "likér" bude chutnat hlavně po smetaně, vanilce, kávě a čokoládě. Ale přísady, které se zdají navíc, mu dodají ten správný šmrnc i bez alkoholu. Nicméně chcete-li Baileys ostřejší a trvanlivé, zamíchejte do hotové husté směsi přibližně 3/4 hrnku irské whiskey.
- 15m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Nápoje bez alkoholu
- Nápoje s alkoholem
- Paleo
- Primal
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosové mléko | 1 hrnek |
vaječný žloutek | 1 kus |
máslo z mandlí, krém | 5 g |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
vanilka lusk mletá | 0,5 lžičky |
skořice mletá | 1 špetka |
kardamom mletý | 1 špetka |
badyán mletý | 1 špetka |
pepř černý | 1 špetka |
čaj rooibos | 1 g |
zázvor, čerstvý kořen | 0,25 g |
káva zrnková mletá | 0,75 g |
čokoláda hořká, 90 - 100% | 10 g |
Postup přípravy
-
Metličkou rozmíchejte kokosové mléko se žloutkem, ořechovým "máslem", solí a sladidlem. Některá kokosová mléka mají větší tendence oddělovat po vychlazení tuk, u nich je lepší místo metličky použít mixér.
-
Přidejte vše ostatní kromě kávy a čokolády. Za stále míchání pomalu a opatrně (aby se žloutek nesrazil) zahřívejte do zhoustnutí. Nevařte! Poté přidejte kávu a čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda pořádně nerozpustí.
-
Směs přeceďte přes velmi jemné čajové sítko či nerezový kávový filtr. A uložte hotové nealko Baileys do ledničky vychladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů