Nealkoholické domácí Baileys

Kateřina Gallinová

Nealkoholické domácí Baileys

Nelekejte se množství ingrediencí, "likér" bude chutnat hlavně po smetaně, vanilce, kávě a čokoládě. Ale přísady, které se zdají navíc, mu dodají ten správný šmrnc i bez alkoholu. Nicméně chcete-li Baileys ostřejší a trvanlivé, zamíchejte do hotové husté směsi přibližně 3/4 hrnku irské whiskey.

Postup přípravy

  1. Metličkou rozmíchejte kokosové mléko se žloutkem, ořechovým "máslem", solí a sladidlem. Některá kokosová mléka mají větší tendence oddělovat po vychlazení tuk, u nich je lepší místo metličky použít mixér.

  2. Přidejte vše ostatní kromě kávy a čokolády. Za stále míchání pomalu a opatrně (aby se žloutek nesrazil) zahřívejte do zhoustnutí. Nevařte! Poté přidejte kávu a čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda pořádně nerozpustí.

  3. Směs přeceďte přes velmi jemné čajové sítko či nerezový kávový filtr. A uložte hotové nealko Baileys do ledničky vychladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte