Nakládaný hermelín
Prostě pecka k snídani, svačině nebo jen tak.
- 40m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Jíme venku
- Oslava
- Párty
- Posvícení
- Předkrmy
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 8 kusů |
olej řepkový | 1 litr |
pepř černý celý | 20 kuliček |
nové koření | 10 kuliček |
bobkový list celý sušený | 3 listy |
sůl | 1 lžíce |
česnek | 10 stroužků |
nakládané papričky, feferony | 100 g |
paprika sladká mletá | 4 lžíce |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme bohatě červenou paprikou. V mističce smícháme 5 stroužků česneku a trochu soli, tou směsí potřeme vnitřek hermelínů, poklademe pár koleček cibule. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily. Nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme částečně olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na kousky a feferonky. Do nádoby dáme 2 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky, česnek a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem. Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů