Nakládaný hermelín

Lucca

Prostě pecka k snídani, svačině nebo jen tak.

Nakládaný hermelín

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 8 kusů
olej řepkový 1 litr
pepř černý celý 20 kuliček
nové koření 10 kuliček
bobkový list celý sušený 3 listy
sůl 1 lžíce
česnek 10 stroužků
nakládané papričky, feferony 100 g
paprika sladká mletá 4 lžíce
cibule 1 kus

Postup přípravy

  1. Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme bohatě červenou paprikou. V mističce smícháme 5 stroužků česneku a trochu soli, tou směsí potřeme vnitřek hermelínů, poklademe pár koleček cibule. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily. Nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme částečně olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na kousky a feferonky. Do nádoby dáme 2 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky, česnek a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem. Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů